Persondata

Specialjura

Persondata i praksis

Beskyttelsen af persondata spiller en stadig stigende rolle i samfundet. Vi har i Danmark haft regler om beskyttelse af ”registrer” siden 1970’erne, og i år 2000 blev reglerne skærpet og beskyttelsen af personoplysninger ophøjet til en menneskeret i EU. Den væsentligste udvikling skete dog, da EU i april 2016 vedtog indførelse af en fælles EU-persondataforordning (GDRP), som fik virkning fra 25. maj 2018. Med persondataforordningen blev reglerne endnu engang skærpet, og det samme vil håndhævelsen og bødeniveauet blive.

Focus Advokater har et team af specialister, som har indgående kendskab til reglerne om behandling af personoplysninger og erfaring i at omsætte dyb teoretisk viden om persondatareglerne til praktiske løsninger, som er anvendelige for den enkelte virksomhed. Vi har bl.a. hjulpet vores kunder med følgende opgaver:

  • Rollen som fast ekstern databeskyttelsesrådgiver (DPO)
  • Løbende samarbejde
  • Generel rådgivning om persondata-reglerne
  • Anmeldelser, ansøgninger og klagesager hos Datatilsynet
  • Skræddersyet workshop med nøglemedarbejdere i virksomheden
  • Udarbejdelse og revision af databehandleraftaler
  • Udarbejdelse af privatlivspolitikker, IT-sikkerhedspolitikker, samtykkeerklæringer m.v.
  • Undervisning af virksomhedens medarbejdere
  • Håndtering af persondata på koncernniveau
  • Særregler ved overførsel af data ud af EU
  • Regulering af persondata i IT-kontrakter
  • Udarbejdelse af compliance rapport inkl. konkrete anbefalinger til lovliggørelse.

Vejledninger fra Focus Advokater

Focus Advokater har udarbejdet en række vejledninger omkring overholdelse af persondatareglerne i praksis. Nogle af disse er alene til rådighed for kunder, som køber en af vores pakker (se nedenfor), men foreløbigt er følgende vejledninger tilgængelige for alle:

Pakkeløsninger til virksomheder og institutioner

Focus Advokater har udviklet tre pakkeløsninger, som du kan læse mere om herunder.

Løsningerne drager nytte af vores erfaringer fra tidligere projekter om persondataforordningen, men skræddersyes til den enkelte virksomheds behov. Mellempakken og den fulde pakke er gennemprøvede og har fokus på at omsætte juridisk rådgivning til praktisk anvendelige løsninger.

Vil du vide mere om vores pakkeløsninger, herunder priser og estimater m.v., er du velkommen til at kontakte advokat, Ph.D. Jesper Løffler Nielsen på telefon 6314 4511 eller på jln@focusadvokater.dk.

Tilmeld dig GDPR NYT

Få nyheder på persondataområdet

Med GDPR NYT får du de væsentligste nyheder på persondataområdet. Vi holder dig opdateret på ny lovgivning, nye relevante nationale og internationale vejledninger, ny praksis m.m., der kan have betydning for din virksomheds løbende arbejde med databeskyttelse. Derudover vil du modtage invitationer til vores GDPR-arrangementer, herunder kurser og gå-hjem-møder. Du tilmelder dig ovenfor.

Med din tilmelding samtykker du til, at Focus Advokater kan behandle dine afgivne personoplysninger til at sende dig vores GDPR-nyhedsbrev med nyheder og invitationer til faglige arrangementer, som afholdes af Focus Advokater.

Focus Advokater er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Udover Focus Advokater behandles dine oplysninger også af de databehandlere, som leverer systemunderstøttelse til Focus Advokater. Denne behandling er baseret på Focus Advokaters instruks, som fremgår af databehandleraftaler indgået med de enkelte leverandører. Spørgsmål vedrørende vores behandling af persondata kan sendes til compliance@focus-advokater.dk.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage enten ved skriftlig henvendelse til compliance@focus-advokater.dk eller via linket "afmeld" i hvert enkelt nyhedsbrev. Vil du vide mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger og hvilke rettigheder, du har som registreret, kan du læse nærmere her.

  Se seneste GDPR NYT her 

Vi tilbyder følgende pakkeløsninger:
  • Basis pakke  
    Basispakken er tiltænkt virksomheder, som ønsker at lave så meget som muligt af compliancearbejdet selv. Vi stiller vores vejledninger, skabeloner og en skræddersyet persondataportal (FocusShare) til rådighed, og så kan der tilkøbes konkret rådgivning efter behov.

  • Mellem pakke
    Pakken er til virksomheder, som ønsker hjælp til at identificere juridiske faldgruber og finde de rigtige løsninger, men som samtidig ønsker at lave så meget som muligt selv via adgang til vores vejledninger, skabeloner og en skræddersyet persondataportal (FocusShare).

  • Fuld pakke
    Pakken er til virksomheder, som ikke hidtil har haft fokus på persondatareglerne, og som ønsker, at vi tager ansvaret for implementering af persondataforordningen i virksomheden. Pakken giver tillige adgang til vores vejledninger, skabeloner og en skræddersyet persondataportal (FocusShare).
Kontakt os
Jesper Løffler Søgaard Nielsen

Jesper Løffler Søgaard Nielsen

Associeret partner, advokat (L), Ph.D. Læs mere
Helene Arensbak Mørk

Helene Arensbak Mørk

Advokatfuldmægtig Læs mere
Kristina Juul Nielsen

Kristina Juul Nielsen

Advokatfuldmægtig Læs mere
Stefan Juvald Stade

Stefan Juvald Stade

Projekt- og persondatakoordinator, Cand.merc.jur. Læs mere
Jesper Krag

Jesper Krag

Juridisk assistent Læs mere