Persondata

Specialjura

Persondata i praksis

Beskyttelsen af persondata spiller en stadig stigende rolle i samfundet. Vi har i Danmark haft regler om beskyttelse af ”registrer” siden 1970’erne, og i år 2000 blev reglerne skærpet og beskyttelsen af personlige oplysninger blev ophøjet til en menneskeret i EU. Den væsentligste udvikling skete dog, da EU i april 2016 vedtog indførelse af en fælles EU-persondataforordning (GDRP), som træder i kraft i maj 2018. Med persondataforordningen bliver reglerne endnu engang skærpet, og det samme gør håndhævelsen og bødeniveauet.

Focus Advokater har et team af specialister, som har indgående kendskab til reglerne om persondata og erfaring i at omsætte dyb teoretisk viden om persondatareglerne til praktiske løsninger, som er anvendelige for den enkelte virksomhed. Vi har bl.a. hjulpet vores kunder med følgende opgaver:

  • Generel rådgivning om persondata-reglerne
  • Anmeldelser og klagesager hos Datatilsynet
  • Skræddersyet workshop med nøglemedarbejdere i virksomheden
  • Udarbejdelse og revision af databehandleraftaler
  • Udarbejdelse af privatlivspolitikker, samtykkeerklæringer m.v.
  • Undervisning af virksomhedens medarbejdere
  • Håndtering af persondata på koncernniveau
  • Særregler ved overførsel af data ud af EU
  • Regulering af persondata i IT-kontrakter
  • Udarbejdelse af compliance rapport inkl. konkrete anbefalinger til lovliggørelse.

Vejledninger fra Focus Advokater

Focus Advokater har udarbejdet en række vejledninger omkring overholdelse af persondatareglerne i praksis. Nogle af disse er alene til rådighed for kunder, som køber en af vores pakker (se nedenfor), men foreløbigt er følgende vejledninger er tilgængelige for alle:

 

Pakkeløsninger til virksomheder og institutioner

Focus Advokater har udviklet tre pakkeløsninger, som du kan læse mere om herunder. Løsningerne drager nytte af vores erfaringer fra tidligere projekter om persondataforordningen, men skræddersyes til den enkelte virksomheds behov. Mellem pakken og den fulde pakke er gennemprøvede og har fokus på at omsætte juridisk rådgivning til praktisk anvendelige løsninger. Vil du vide mere om vores pakkeløsninger, herunder priser og estimater m.v., er du velkommen til at kontakte advokat, Ph.D. Jesper Løffler Nielsen på telefon 6314 4511 eller på jln@focusadvokater.dk.

Vi tilbyder følgende pakkeløsninger:
  • Basis pakke  
    Basis-pakken er tiltænkt virksomheder, som ønsker at lave så meget som muligt af compliance-arbejdet selv. Vi stiller vores vejledninger, skabeloner og unikke persondata-portal (FocusShare) til rådighed, og så kan der tilkøbes konkret rådgivning efter behov.

  • Mellem pakke
    Pakken er til virksomheder, som ønsker hjælp til at identificere juridiske faldgruber og finde de rigtige løsninger, men som samtidig ønsker at lave så meget som muligt selv via adgang til vores vejledninger, skabeloner og unikke persondata-portal (FocusShare).

  • Fuld pakke
    Pakken er til virksomheder, som ikke hidtil har haft fokus på persondatareglerne, og som ønsker, at vi tager ansvaret for implementering af den nye persondataforordning i virksomheden. Pakken giver tillige adgang til vores vejledninger, skabeloner og unikke persondataportal (FocusShare).
Kontakt os
Jesper Løffler Nielsen

Jesper Løffler Nielsen

Advokat (L), Ph.D. Læs mere
Kristina Juul Nielsen

Kristina Juul Nielsen

Advokatfuldmægtig Læs mere
Christian Møller

Christian Møller

Juridisk assistent Læs mere
Helene Arensbak Mørk

Helene Arensbak Mørk

Advokatfuldmægtig Læs mere
Stefan Stade

Stefan Stade

Projekt- og persondatakoordinator, Cand.merc.jur. Læs mere