Persondata (GDPR)

Specialjura

Persondata i praksis

Beskyttelsen af persondata spiller en stadig stigende rolle i samfundet. Vi har i Danmark haft regler om beskyttelse af ”registrer” siden 1970’erne, og i år 2000 blev reglerne skærpet og beskyttelsen af personoplysninger ophøjet til en menneskeret i EU. Den væsentligste udvikling skete dog, da EU i april 2016 vedtog indførelse af en fælles EU-persondataforordning (GDPR), som fik virkning fra 25. maj 2018. Med persondataforordningen blev reglerne endnu engang skærpet, og det samme vil håndhævelsen og bødeniveauet blive.

Focus Advokater har et team af specialister, som har indgående kendskab til reglerne om behandling af personoplysninger og erfaring i at omsætte dyb teoretisk viden om persondatareglerne til praktiske løsninger, som er anvendelige for den enkelte virksomhed. Vi har bl.a. hjulpet vores kunder med følgende opgaver:

  • Rollen som fast ekstern databeskyttelsesrådgiver (DPO)

  • Løbende samarbejde
  • Generel rådgivning om persondatareglerne
  • Anmeldelser, ansøgninger og klagesager hos Datatilsynet
  • Skræddersyet workshop med nøglemedarbejdere i virksomheden
  • Udarbejdelse og revision af databehandleraftaler
  • Udarbejdelse af privatlivspolitikker, IT-sikkerhedspolitikker, samtykkeerklæringer m.v.
  • Undervisning af virksomhedens medarbejdere
  • Håndtering af persondata på koncernniveau
  • Særregler ved overførsel af data ud af EU
  • Regulering af persondata i IT-kontrakter
  • Udarbejdelse af compliance rapport inkl. konkrete anbefalinger til lovliggørelse.

Artikler og vejledninger fra Focus Advokater

Focus Advokater har udarbejdet en række artikler og vejledninger omkring overholdelse af persondatareglerne i praksis. Nogle af disse er alene til rådighed for kunder, som køber en af vores pakker (se nedenfor), men foreløbigt er følgende vejledninger tilgængelige for alle:

 

Pakkeløsninger

Focus Advokater har udviklet en række pakkeløsninger, som du kan læse mere om nederst på denne side.

Løsningerne drager nytte af vores erfaringer fra tidligere projekter om persondataforordningen, men bliver selvfølgelig skræddersyet jeres virksomheds individuelle behov.

Vil du vide mere om vores pakkeløsninger, herunder priser og estimater m.v., er du velkommen til at kontakte advokat, Ph.D. Jesper Løffler Nielsen på telefon 6314 4511 eller på jln@focus-advokater.dk.

Tilmeld dig GDPR NYT

Få nyheder på persondataområdet

Med GDPR NYT får du de væsentligste nyheder på persondataområdet. Vi holder dig opdateret på ny lovgivning, nye relevante nationale og internationale vejledninger, ny praksis m.m., der kan have betydning for din virksomheds løbende arbejde med databeskyttelse. Derudover vil du modtage invitationer til vores GDPR-arrangementer, herunder kurser og gå-hjem-møder. Du tilmelder dig ovenfor.

Med din tilmelding samtykker du til, at Focus Advokater kan behandle dine afgivne personoplysninger til at sende dig vores GDPR-nyhedsbrev med nyheder og invitationer til faglige arrangementer, som afholdes af Focus Advokater.

Focus Advokater er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Udover Focus Advokater behandles dine oplysninger også af de databehandlere, som leverer systemunderstøttelse til Focus Advokater. Denne behandling er baseret på Focus Advokaters instruks, som fremgår af databehandleraftaler indgået med de enkelte leverandører. Spørgsmål vedrørende vores behandling af persondata kan sendes til compliance@focus-advokater.dk.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage enten ved skriftlig henvendelse til compliance@focus-advokater.dk eller via linket "afmeld" i hvert enkelt nyhedsbrev. Vil du vide mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger og hvilke rettigheder, du har som registreret, kan du læse nærmere her.

  Se seneste GDPR NYT her 

Vi tilbyder følgende pakkeløsninger:
  • "Gør det selv"
    Denne pakke er tiltænkt virksomheder, som ønsker at lave så meget som muligt af compliancearbejdet selv. Vi stiller vores vejledninger, skabeloner og en skræddersyet persondataportal (FocusShare) til rådighed, og så kan der tilkøbes konkret rådgivning efter behov.

  • GDPR Complianceprojekt
    Pakken er til virksomheder, som ikke hidtil har haft fokus på persondatareglerne og som ønsker, at vi tager ansvaret for implementering af databeskyttelsesforordningen i virksomheden. Vi kan også tilbyde relevant softwareunderstøttelse, både under og efter et fælles complianceprojekt.

  • GDPR ComplianceTjek
    Vi tilbyder også at foretage en trykprøvning af, hvorvidt I lever op til reglerne, og ikke mindst om I er i stand til at fremlægge den nødvendige dokumentation herfor. Vores kontrol tager udgangspunkt i de krav og spørgsmål, som Datatilsynet kan finde på at stille, når de kommer på tilsynsbesøg. I kan læse mere om pakken og de forskellige tilvalgsmuligheder her.
  • DPO Service

    For de virksomheder, der er omfattet af kravet om en databeskyttelsesrådgiver (DPO) eller ønsker at udpege en på frivillig basis, tilbyder Focus Advokater en serviceaftale med henblik på varetagelse af rollen som ekstern DPO. Ønsker du at høre mere om indholdet af vores DPO Serviceaftale, og ikke mindst vores konkurrencedygtige priser, er du velkommen til at kontakte os for at høre mere.

  • SMV'er og foreninger
    Vi ved, at det er en stor mundfuld for små virksomheder og foreninger at sætte sig ind i de komplekse regler og krav. Vi har derfor udviklet en pakke, som er skræddersyet til mindre organisationer, og som også prismæssigt er holdt i den helt lave ende.
Kontakt os
Jesper Løffler Søgaard Nielsen

Jesper Løffler Søgaard Nielsen

Associeret partner, advokat (L), Ph.D. Læs mere
Stefan Juvald Stade

Stefan Juvald Stade

Projekt- og persondatakoordinator, Cand.merc.jur. Læs mere
Jesper Krag

Jesper Krag

Juridisk assistent Læs mere