IT-ret

Specialjura

Rådgivning om IT og internet forudsætter en forståelse for de tekniske aspekter

Når teknologien møder juraens verden, bliver tingene ofte komplekse, og giver vanskeligheder for både virksomheder, advokater og dommere.

Focus Advokater har specialister på området, som har et indgående kendskab til både teknologien og juraen og samspillet mellem disse. Vi har således stor erfaring med at hjælpe vores kunder med alt fra IT-kontrakter, e-handel og hjemmesider til domænenavne, persondataloven mv.

Vi er specialister i at føre sager om IT- tvister, men hvis vi får muligheden for at blive inddraget inden det går galt, hjælper vi gerne med en proaktiv og fremsynet rådgivning med henblik på risikominimering.

Læs også om Konkurrenceret.

Vi rådgiver bl.a. indenfor:
 • IT-kontrakter
  Undersøgelser har vist, at der opstår tvist i hver 4. IT-kontrakt, og det er derfor værd at overveje mulige faldgruber i en kontrakt, hvad enten det drejer sig om levering af en webshop, specialudviklet software eller en omfattende ERP-leverance

 • IT-outsourcing
  Rådgivning om hosting eller anden IT-drift

 • Software 
  Herunder beskyttelse af rettigheder ved udvikling af software, udarbejdelse af licenskontrakter eller overholdelse af OSS-licenser
 • Persondata 
  Stort set al behandling af personoplysninger sker i dag digitalt, enten lokalt eller i skyen, og som følge heraf skal reglerne i persondataloven respekteres. 

 • E-handel og internetmarkedsføring 
  Herunder udarbejdelse af vilkår til en webshop samt rådgivning om online markedsføring, f.eks. cookies, Ad-Words, e-mail og sociale medier 

 • Tvister
  Hvad enten det drejer sig om en retssag, voldgiftsag eller en sag ved et klagenævn, er vi specialister i at føre sager om tvister vedr. IT-projekter, domænenavne eller varemærkekrænkelser på internettet.
Kontakt os