Der findes kun én producent af ”Christiania Cykler”

Nyt fra Focus Advokater den 10.10.2019

Med Focus Advokater i spidsen vinder Christiania Bikes principiel navnestridssag i landsretten

Den 17. september 2019 blev der truffet afgørelse i Østre Landsret i forbindelse med en principiel navnestrid mellem varemærkeindehaveren, Christiania Bikes ApS og cykelfirmaet Andersen & Meldgaard ApS. Focus Advokater P/S bistod Christiania Bikes i sagen.

Krænkelse af varemærkerettighed

Landsretten fandt, at Andersen & Meldgaard både har krænket Christiania Bikes' varemærkerettighed og handlet i strid med markedsføringsloven. Christiania Bikes er ifølge landsretten derfor berettiget til vederlag og erstatning i sagen.

Østre Landsrets afgørelse

Med dommen slog Østre Landsret fast, at Andersen & Meldgaard ikke må gøre erhvervsmæssig brug af kendetegnet ”Christiania Bikes/Bike” og/eller ”Christiania Cykler/Cykel” for produktion, markedsføring, eksport, import og salg af cykler. Ligeledes forbydes Andersen & Meldgaard at gøre erhvervsmæssig brug af Christiania Bikes’ kendetegn ”Bugatti” for kalecher/overtræk til ladcykler.

Landsretten stadfæster Sø- og Handelsrettens afgørelse på en række punkter, og de slår endnu engang fast, at Christiania Bikes har ret til både ordmærket ”Christiania Bikes/Bike” og den danske oversættelse af varemærket ”Christiania Cykler/Cykel”.

Landsretten slår ligeledes fast, at Andersen & Meldgaards markedsføring af en ladcykel under betegnelsen ”Christiania Cykel” udgør en overtrædelse af markedsføringslovens § 3 og § 22.

Andersen & Meldgaard er dømt til at betale 300.000 kr. til Christiania Bikes med tillæg af procesrente fra den 11. juli 2017 til betaling sker samt sagens omkostninger.

Spørgsmål

Hos Focus Advokater har vi et professionelt team af IPR-rådgivere, som er klar til at hjælpe dig med yderligere information eller med spørgsmål vedrørende varemærker eller lignende. Du er altid velkommen til at kontakte vores IPR-team her.

 

Læs også ”Hvordan sikrer du en god og effektiv beskyttelse af dit varemærke”

Foto: Christiania Bikes

Foto: Christiania Bikes

Læs også: "Christiania Bikes vinder navnestrid med rådgivning fra Focus Advokater", fra sagen i  Sø- og Handelsretten i september 2018.

Indlæg af
Mette Norrild

Mette Norrild

Juridisk assistent, IPR-sagsbehandler - kontraktret Læs mere
Michael Clemmensen

Michael Clemmensen

Partner, advokat (H), certificeret voldgiftsdommer Læs mereKontakt os

Se alle medarbejdere eller søg herunder

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder fra Focus Advokater

Tilmeld

Nyheder
Se flere nyheder