IT og teknologi

Specialjura

Rådgivning om digitale teknologier forudsætter en forståelse for de tekniske aspekter

Når teknologien møder juraens verden, bliver tingene ofte komplekse, og giver vanskeligheder for både virksomheder, advokater og dommere.

Focus Advokater har specialister på området, som har et indgående kendskab til både teknologien og juraen - og samspillet mellem disse. Vi har således stor erfaring med at hjælpe vores kunder med alt fra IT-kontrakter, softwarelicenser, cloudaftaler, IT-tvister samt e-handel og online-markedsføring. Herudover spiller krav til databeskyttelse (GDPR) og IT-sikkerhed også en stigende rolle, når det kommer til digitale teknologier, og også her har vi en række specialister. Se også mere under Persondataret.

Vi har IT- og techvirksomheder blandt vores kernemålgrupper og har derfor over årene opbygget stor brancheindsigt. Udover at rådgive om de mere ”klassiske” it-retlige emner, har vi også stærkt optaget af at være med helt fremme, når det gælder de nyeste teknologier og den udvikling der i disse år sker i relation til regulering af den digitale verden.

 

Reference

Juraen binder fynsk softwareprojekt sammen

"Jeg spurgte mit netværk på LinkedIn efter specialister i SaaS (Software as a Service), GDPR og Tech, fordi jeg ville have den bedste sparring, jeg overhovedet kunne få til projektet. Det afgørende i mit valg var, at Jesper var en af landets mest erfarne på området, og samtidig var han pragmatisk i forhold til den opgave, der skulle løses,”

Serieiværksætter Daniel Gjøde, der bl.a. står bag appen ’Connie’.
Vi rådgiver bl.a. indenfor:
 • IT- og cloudaftaler

  Undersøgelser har vist, at der opstår tvist i hver 4. IT-kontrakt, og det er derfor værd at overveje mulige faldgruber i en kontrakt, hvad enten det drejer sig om levering af en webshop, specialudviklet software eller en omfattende ERP-leverance.

 • Vilkår til hjemmeside, webshops, apps og SaaS-tjenester

  Vi har omfattende erfaring i at lave standardvilkår såsom privatlivspolitik og handelsbetingelser til diverse former for digitale tjenester.

 • Cybersikkerhed

  I takt med at vores samfund bliver mere og mere digitaliseret, ser vi også at kravene til cybersikkerhed stiger, både i lovgivningen og i kontrakter. Focus Advokater er er specialister på området og har bl.a. erfaring med at arbejde med ISO27000-serien, SIS18, OWASP mv. Vi er også bidragsydere til en oversigt over regulering af cybersikkerhed i Danmark på den internationale side OneTrust DataGuidance (link).


 • Persondata (link)
  Stort set al behandling af personoplysninger sker i dag digitalt, enten lokalt eller i skyen, og som følge heraf skal reglerne i persondataloven respekteres. 

 • Rettigheder til software og data
  Herunder beskyttelse af rettigheder ved udvikling af software, udarbejdelse af licenskontrakter, overholdelse af OSS-licenser samt rettigheder til data.

 • Moderne teknologier, herunder AI, IoT og blockchain 

  Vi sætter en ære i at følge med den teknologiske udvikling, og Jesper Løffler Nielsen, som er leder af Focus Advokaters TechTeam, formidler løbende sin viden på dette område, heriblandt via hans blog om ”Tech&Jura” på IT-tidsskriftet Version (link)

 • Tvister

  Hvad enten det drejer sig om en retssag, voldgiftsag eller en sag ved et klagenævn, er vi specialister i at føre sager om tvister vedr. IT-projekter, domænenavne eller varemærkekrænkelser på internettet.

Kontakt os
Jesper Løffler Nielsen

Jesper Løffler Nielsen

Associeret partner, advokat (L), Ph.D., leder af Focus Advokaters Tech Team Læs mere
Rikke Graff Merkel

Rikke Graff Merkel

Juridisk konsulent, cand. jur. Læs mere
Stefan Juvald Stade

Stefan Juvald Stade

Legal Tech-ansvarlig, Cand.merc.jur. Læs mere
Maria-Louise Frydenlund Pedersen

Maria-Louise Frydenlund Pedersen

Advokatfuldmægtig Læs mere


Kontakt os

Se alle medarbejdere eller søg herunder

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder fra Focus Advokater

Tilmeld

Nyheder
Se flere nyheder