ESG | ESG-compliance

ESG | ESG-compliance

Virksomhedsjura

Vi rådgiver i alle juridiske aspekter inden for ESG

Focus Advokater rådgiver både private virksomheder og offentlige myndigheder om aspekter af ESG og ESG-compliance, herunder bl.a. bæredygtig virksomhedsledelse, bæredygtig finansiering og rapportering samt bæredygtig due diligence.

ESG-compliance får stigende betydning for private og offentlige virksomheder

Uanset branche, virksomhedstype og virksomhedsstørrelse vil din virksomhed på den ene eller anden måde skulle tage stilling til og arbejde med bæredygtighed. Der stilles i dag både større og mere specifikke krav til din virksomheds arbejde med bæredygtighed. Kravene kommer ikke alene fra lovgivere, men også fra investorer, kunder, medarbejdere og forretningspartnere.

Virksomheder, der ikke har styr på deres ESG-arbejde, løber derfor ofte en større finansiel risiko end de virksomheder, der allerede er i gang med bæredygtighedsinitiativer og rapporteringer.

Focus Advokater kan bistå din virksomhed med ESG-strategi og ESG-compliance, herunder overblik over relevante regler, definering af bæredygtighedsmål, udarbejdelse af relevante politikker og procedurer, ESG-due diligence og ESG-rapportering.

Vi yder særligt juridisk rådgivning og bistand i forbindelse med
  • Udarbejdelse af ESG-handleplan, herunder med at identificere relevante data i forretningen, som kan bidrage positivt til ESG.
  • Udarbejdelse og implementering af relevante politikker, procedurer og retningslinjer.
  • Etablering og kontrol af ESG-compliance-programmer.
  • Markedsføringscompliance med henblik på at undgå greenwashing.
Kontakt os
Jesper Kruse  Markvart

Jesper Kruse Markvart

Partner, advokat (L), LL.M. in Competition Law and Economics Læs mere
Morten Maagaard Rasmussen

Morten Maagaard Rasmussen

Associeret partner, advokat (L) Læs mere