Forskerskatteordningen lempes - det skal være billigere at få medarbejdere til Danmark på 26%-beskatning

13.11.2014

Fra 1.1.2015 skal det ”kun” koste kr. 60.600 pr. måned mod før kr. 70.600 at få en medarbejder rekrutteret i udlandet ind under den skattemæssigt fordelagtige forskerskatteordning. 
 
Ordningen har til formål at trække højt kvalificeret arbejdskraft rekrutteret i udlandet til Danmark. Ordningen går ud på, at medarbejderen slipper med en A-skat på 26% + AM-bidrag. Tidligere var det et krav, at medarbejderen fik en løn på minimum kr. 70.600 pr. måned ekskl. pensionsbidrag. Dette krav lempes nu til kr. 60.600 pr. måned.
 
Medarbejderen kan benytte sig af ordningen i 5 år. Tidligere var der en regel om efterbeskatning, hvis medarbejderen efter periodens udløb blev i Danmark. Den er afskaffet, således at medarbejderen efter de 5 år blot overgår til almindelig beskatning.
 
Der er en række yderligere betingelser knyttet til ordningen, bl.a. må medarbejderen ikke have direkte eller indirekte indflydelse på den virksomhed, der ansætter medarbejderen. Medarbejderen må heller ikke have været fuldt skattepligtig til Danmark inden for de seneste 10 år forud for ansættelsen. Medarbejderen skal altså reelt være rekrutteret i udlandet. Derimod er det ikke til hinder for at bruge ordningen, at medarbejderen er dansker.
 
Hvis personen er godkendt som forsker, gælder vederlagskravet ikke.
Indlæg af