Design

IPR

Hvad er et design?

En designregistrering beskytter selve udseendet/udformningen af dit produkt. Ved at registrere dit design, kan du beskytte dit design mod kopiering og hindre andre i at benytte et lignende design. Med en designregistrering står du langt stærkere i en tvist om hvorvidt andre krænker dit produkts design, ligesom du vil have økonomiske fordele, hvis du vælger at licensere eller videresælge dit design.

 

Hvordan får jeg en designregistrering?

Ønsker du at registrere dit design, skal der indleveres en ansøgning, som illustrerer dit design.

Hvis du ønsker, at designregistreringen kun skal gælde i Danmark, skal du indlevere ansøgningen til Patent- og Varemærkestyrelsen. Hvis du derimod ønsker en beskyttelse på EU-plan eller internationalt skal du indlevere ansøgningen til henholdsvis den europæiske (EUIPO) eller internationale (WIPO) myndighed.

Desuden er det vigtigt, at overveje hvilke lande, som du ønsker designet registreret i. Opererer din virksomhed udelukkende på det danske marked, er det tilstrækkeligt med national registrering. Ønsker du derimod at operere på flere internationale markeder, er det muligt at registrere designet i flere lande med enten en EU-ansøgning eller en international ansøgning.

Du bør også overveje om designbeskyttelsen skal kombineres med en varemærkeregistrering eller et patent.

En designregistrering gælder i op til 5 år fra designansøgningen er indleveret og kan fornyes hvert 5. år, dog maksimalt 25 år.

 

Hvordan kan Focus Advokater hjælpe din virksomhed?

Focus Advokater kan hjælpe med at træffe de rigtige valg, så din virksomhed står bedre og stærkere i fremtiden. Vores IPR-eksperter kan hjælpe med forundersøgelser, og se om der er ”freedom to operate” på de markeder, hvor din virksomhed ønsker at producere, sælge og markedsføre jeres design. Vi hjælper også med at udarbejde jeres designansøgning, så du opnår den rette beskyttelse.

Focus Advokaters team af IPR-specialister står klar til i samarbejde med dig at lægge den bedste IPR-strategi for din virksomhed. Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale eller hvis du har konkrete spørgsmål.