Bolig/Jobordningen

Nyt fra Focus Advokater, den 11.4.2016

BoligJobordningen (også kaldet håndværkerfradraget) er blevet videreført med visse ændringer for 2016 og 2017. Ordningen er samtidig blevet gjort mere grøn. Dette skal sikre et øget fokus på energiforbedringer. Den nye grønne BoligJobordning skal understøtte den grønne omstilling, øget bæredygtighed og klimaindsatsen.

BoligJobordningen indeholder en række nye grønne tiltag, som man kan få fradrag for i 2016 og 2017. Man kan i 2016 og 2017 få fradrag på op til 18.000 kr. pr. person ved at benytte sig af den nye grønne BoligJobordning. Man kan fortsat kun få fradrag for arbejdsløn, og arbejdet skal stå på listen over godkendte ydelser. Udgifter til materialer kan ikke fradrages.

Den nye BoligJobordning vil i 2016 og 2017 give fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for serviceydelser i hjemmet som f.eks. almindelig rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde. Der vil samtidig også være et fradrag på op til 12.000 kr. pr. person til håndværksydelser med et grønt sigte, herunder arbejde med energi- og klimaforbedringer.

Fradragene er pr. person over 18 år i husstanden. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de vil.

Man er konkret blevet enige om, at indføre fradragsret for en række nye grønne ydelser som f.eks. installation af luft til luft-varmepumper og energirådgivning til energiforbedringer. Det bliver mere favorabelt at renovere boligen med energivenlige løsninger. Der bliver mulighed for at fradrage arbejdsløn ved en del energiforbedringer af boligen som isolering af tag, udskiftning af vinduer og døre, isolering af ydervægge og gulv, installation af solfangere, solceller, husstandsvindmøller, jordvarme, biokedelanlæg, gasfyr, fjernvarmeunits, varmeanlæg, visse varmepumper og varmeforsyningsanlæg.

Når det kommer til klimasikring kan der fradrages arbejdsløn til installation eller forbedring af afløbs- og vandinstallationer, kloakarbejder på egen grund, udskiftning af kloakrør, fornyelse og etablering af dræn, udskiftning af opsamlingstank, nedsivningsanlæg, rodzoneanlæg minirensningsanlæg og regnvandsfaskiner.

Desuden er man blevet enige om at understøtte udbredelsen af velfungerende bredbånd i alle dele af Danmark ved at udvide BoligJobordningen med fradrag for ydelser i forbindelse med tilslutning til bredbånd. Det er også blevet besluttet at fjerne fradragsretten for ikke grønne håndværksydelser, som f.eks. indvendigt malerarbejde og nedrivning/opsætning af køkkener og badeværelser.

 

Af: Advokat Heidi Bøgelund Hansen og trainee Anders Falkesgaard Hansen, den 11.4.2016

Indlæg af