Som SMV er det muligt at få op til EUR 1.500 i tilskud til varemærke- og/eller designansøgninger

Som SMV er det muligt at få op til EUR 1.500 i tilskud til varemærke- og/eller designansøgninger

Nyt fra Focus Advokater P/S, den 22. september 2021

Få op til EUR 1.500 i tilskud til varemærke- og/eller designansøgninger

Europa-Kommissionen; EUIPO og nationale IP-myndigheder står bag Ideas Powered for Business – en SMV-Fond, som netop nu yder tilskud til små og mellemstore virksomheder (”SMV”).


Hvilke virksomheder kan søge om tilskud?

For at søge om tilskud skal den tilskudssøgende virksomhed opfylde EU’s officielle definition på en SMV. For at få adgang til tilskudsordningen, er der krav om, at virksomheden opfylder en række kriterier blandt andet i relation til antal medarbejdere, årlig omsætning og årlig samlet balance. EU’s definition på en SMV kan læses her.

 

Hvad kan virksomheder søge tilskud til?

Det er muligt at søge tilskud til ansøgningsgebyrer for varemærke- og designansøgninger. Tilskuddet udgør 50% af grundgebyret, som betales i forbindelse med ansøgningen, og gælder nationale ansøgninger og EU-ansøgninger.

 

Hvor meget kan virksomheder få i støtte?

Virksomheder kan maksimalt modtage op til EUR 1.500 i tilskud, og tilskuddet kan kun ansøges én gang. Virksomheder kan søge om tilskud til både design- og varemærkeansøgninger. Der kan søges om tilskud frem til den 30. oktober 2021. Der er således fortsat mulighed for at ansøge.  

 

Hvordan kan virksomheder ansøge?

  1. For at virksomheden bliver tilskudsberettiget skal virksomheden udfylde og indsende et online ansøgningsskema på EUIPOs hjemmeside sammen med dokumentation for, at virksomheden har SMV-status. På EUIPOs hjemmeside kan virksomheden via en tjekliste undersøge, om virksomheden har SMV-status, samt om virksomheden er berettiget til at ansøge eller ej.
  2. SMV-fonden vil sende en bekræftelse på, at virksomheden er tilskudsberettiget.
  3. Virksomheden skal senest 30 dage herefter selv indlevere og betale for virksomhedens design- og/eller varemærkeansøgning.
  4. Virksomheden skal herefter på baggrund af et link i den modtagne tilskudsafgørelse indsende selve anmodningen om tilskud. Hvis anmodningen godkendes af SMV-fonden, kan virksomheden forvente at modtage tilskuddet inden for en måned.


Læs også

Hvorfor er det særligt vigtigt for startups, at få styr på deres IP-rettigheder?

 

Træk på vores ekspertise

Har du spørgsmål, eller har din virksomhed brug for rådgivning, er du velkommen til at kontakte Focus Advokaters afdeling for IPR. Vi rådgiver om alle relevante forhold inden for IP-rettigheder. Vores rådgivning er ikke kun begrænset til de juridiske aspekter inden for IPR, men omfatter også skræddersyede strategier, som bidrager til konkurrencemæssige fortrin i markedet.

 

Indlæg af
Mette Norrild

Mette Norrild

Juridisk assistent, IPR-sagsbehandler - kontraktret Læs mere