Millionbøde for boykot af Boliga.dk

Millionbøde for boykot af Boliga.dk

Af: Jesper Kruse Markvart, LL.M. in Competition Law and Economics, Focus Advokater P/S, 21.3.2018

Københavns Byret idømte 30. januar 2018 ejendomsmæglerkæden EDC en bøde på 1 mio. kr. og Dansk Ejendomsmæglerforening en bøde på 250.000 kr. for at have været en del af en ulovlig aftale om at boykotte boligportalen Boliga.dk.

Byretten har afgjort, at EDC og Dansk Ejendomsmæglerforening – sammen med en række andre ejendomsmæglervirksomheder – har deltaget i en samordnet praksis om at nægte at levere billeder til boliga.dk og begrænse annoncering på boliga.dk.

De øvrige virksomheder i aftalen – samt en række ledende medarbejdere – har tidligere erkendt at have handlet i strid med konkurrenceloven og har allerede betalt bøder på ca. 12 mio. kr.


Focus Advokater bemærker
Sagen viser, at virksomheder ikke må indgå aftaler om at udelukke eller forringe handelsvilkår med bestemte virksomheder, hvis den eller de udelukkede virksomheder som konsekvens af aftalen stilles markant ringere end konkurrerende virksomheder.


Har du spørgsmål?
Har du brug for råd og vejledning vedrørende aftaleforhold eller andet med afsæt i konkurrencelovens regler, er du velkommen til at kontakte Focus Advokaters team for konkurrenceret.

Indlæg af
Jesper Kruse  Markvart

Jesper Kruse Markvart

Advokat, LL.M. in Competition Law and Economics Læs mere