Mærsk har fået eneret på deres blå farve

Nyt fra Focus Advokater P/S, den 23.5.2019

Historisk registrering

A.P. Møller – Mærsk A/S har i 2018 fået varemærkeregistreret farven ”Pantone Maersk Blue”, som varemærke i Danmark for ”Søfragttransport”. Mærsk er blot det andet selskab i Danmark, som får registreret deres eget farvemærke.


Derfor er det svært at få registreret en farve

Da antallet af farver er begrænset, er det svært at få eneret på en farve. En registrering af en farve kan forhindre andre virksomheder i at bruge farven inden for samme kategori, når de markedsfører deres varer og tjenesteydelser. En af betingelserne for at få registreret en farve er, at farven skal have særpræg. Udover Mærsk er Grundfos det eneste selskab i Danmark, som har eneret på en farve. Grundfos fik i 2011 registreret deres røde farve, som er kendetegnet for deres cirkulationspumper.

 

Registreringen giver Mærsk eneret til ”Pantone Maersk Blue”

Med 30 siders dokumentation for indarbejdelse og fremlæggelse af en markedsundersøgelse viste Mærsk, at 84% af respondenterne forbinder den lyseblå farve med Mærsk. Mærsks historie spillede også en afgørende rolle for registreringen af farvemærket. Allerede i 1889 da kaptajn Peter Mærsk Møller købte dampskibet Laura, blev skorstenen malet i den lyseblå farve. Farven er derfor registreret som et farvevaremærke hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

 

Hvad skal shippingvirksomheder være opmærksomme på?

Andre shippingvirksomheder bør være opmærksomme på, at de ikke tilfældigvis kommer til at krænke Mærsks farvevaremærke, hvis de i egen markedsføring af produkter og tjenesteydelser bruger en lignende blå farve.

 

Skal vi hjælpe din virksomhed?

Har du har spørgsmål eller brug for rådgivning, er du velkommen til at kontakte vores IPR-teamipr@focus-advokater.dk.

 

Læs også: Ørsted-Koncernen vinder retten til sit virksomhedsnavn.

A.P. Møller - Mærsk A/S har eneret til farven "Pantone Maersk Blue"

A.P. Møller - Mærsk A/S har eneret til farven "Pantone Maersk Blue"

Indlæg af
Michael Clemmensen

Michael Clemmensen

Partner, advokat (H), certificeret voldgiftsdommer Læs mere
Mette Norrild

Mette Norrild

Juridisk assistent, IPR-sagsbehandler - kontraktret (på barsel) Læs mere