Focus Advokater har medvirket til udviklingen af robotten ’BELLA’

Nyt fra Focus Advokater, den 14.2.2020

Ny digital løsning til konkursbehandling

Focus Advokater har samarbejdet med IT-firmaet BELLA (’Bankruptcy Estate Laywer’s Legal Assistant) og en række andre større advokatfirmaer om udvikling af en ny digital fællesløsning til advokatbranchen, som skal fjerne noget af det tunge papirarbejde forbundet med konkursbehandling og fremtidssikrer sagsbehandlingen.

Lanceringen af BELLA kan du læse om i linket her

 

Digitalisering spiller en vigtig rolle

Hos Focus Advokater spiller digitalisering en vigtig rolle. Vi har i et tidligere indlæg om vores tre softwarerobotter givet eksempler på, hvilke opgaver vores softwarerobotter håndterer, og hvorledes vi har forstærket indsatsen omkring digitalisering.

Vi har derfor igennem det sidste 1,5 år sammen med en række andre advokatfirmaer også deltaget i udviklingen af en IT-løsning til brug for behandlingen af konkursboer for derved at fremtidssikre sagsbehandlingsprocesserne inden for dette speciale. 

Associeret partner og afdelingsleder for insolvensafdelingen, advokat Morten Elbrønd glæder sig til at vise den nye løsning frem for kreditorer og panthavere og udtaler:

Én af de helt store styrker ved det nye IT-samarbejde og den nye løsning har været, at vi fra et tidligt tidspunkt har været med i udviklingen af systemet og i særdeleshed, at vi har haft indflydelse på systemets funktioner. En anden styrke er fællesudviklingen, og den værdi en fælles løsning skaber.”

 

Hvad kan BELLA?

BELLA er en ny digital løsning til konkursbehandling. IT-løsningen består dels af en intern sagsbehandlingsdel, som gennemgribende digitaliserer alle aspekter af konkursbehandlingen og dels af en ekstern del i form af en kreditorportal, hvor sagsoplysninger kan tilgås i ét fælles format med ét login til gavn for kreditorerne og panthaverne. 

Det er den interne sagsbehandlingsdel, som er medvirkende til, at der kan gives kreditorer og panthavere adgang til konkursinformationerne i én fælles portal uden, at det manuelle rapporteringsarbejde for kurator stiger. Det vil derfor fremadrettet være muligt at tilbyde kreditorer og panthavere en bedre, overskuelig og mere gennemsigtig konkursbehandlingsproces, hvor de kan følge bobehandlingen.

Fremtiden byder forventeligt også på brug af kunstig intelligens inden for konkursretten. Med den ensartede datastruktur, vidensbase og datamængde, som der skabes med BELLA-samarbejdet, skabes der mulighed for at arbejde videre med det.

Den integrerede fælles kreditorportal er netop lanceret, og den kan tilgås på www.konkursboerne.dk. Der kan ligeledes opnås adgang online for kreditorer og panthavere i de konkursboer, Focus Advokater P/S behandler via vores hjemmeside. Vi kalder det Focus Access.

 

Spørgsmål

Henvendelser vedrørende den nye fælles kreditorportal eller BELLA i øvrigt kan rettes til associeret partner, advokat Morten Elbrønd eller advokat Emmi Warming.

 

 

 

 

 

Foto: BELLA Intelligence Aps

Foto: BELLA Intelligence Aps

Indlæg af
Morten Elbrønd

Morten Elbrønd

Partner, advokat (L), cert. insolvensadvokat, leder af afdelingen for insolvensret Læs mere