Erfaringsudveksling - software robotter

Nyt fra Focus Advokater, 16.1.2020

Focus Advokater og Carlsberg Group erfaringsudveksler om brug af software robotter

Vi har i denne uge haft besøg af Carlsberg Group, hvor vi talte om brugen af software robotter. Vi fik fortalt om vores rejse med RPA (Robotic Process Automation) og digitalisering. Der blev udvekslet ideer og erfaringer. Vi siger tak for et par konstruktive timer, hvor vi blandt andet blev klogere på, hvordan Carlsberg Group har håndteret Change Management i en tid, hvor digitaliseringen buldrer fremad.


Digitalisering spiller en vigtig rolle

Digitalisering spiller vigtig rolle hos Focus Advokater, og vores tre softwarerobotter forstærker indsatsen yderligere. Robotterne håndterer bl.a. rutinemæssige opgaver og behandling af store datamængder. Det frigiver mere tid til vores jurister og sagsbehandlere.

"Vi har de seneste år forstærket vores indsats omkring digitalisering. Der er virkelig meget at hente, og vi kan se, at de traditionelle advokatopgaver bliver færre og færre, mens vi – når vi følger med tiden og udvikler os – kan løse flere og helt nye opgaver via digitalisering," udtaler Tine Seehausen, partner og advokat hos Focus Advokater

 

Tre eksempler, hvor digitale løsninger giver god mening

 • Styring af kontrakter
  Når en virksomhed skal have overblik over måske hundredvis af kontrakter med kunder og ansatte, er digitaliseringen af de forskellige kontrakter med automatisk overvågning et uundværligt stykke værktøj. Hvis det er sat op på den rigtige måde, vil der automatisk tilgå besked om, for eksempel hvornår kontrakter skal fornys, om der er kommet nye love, der skal tages højde for, og meget andet, som man før kun kunne finde ud af, hvis man fandt det frem på papir. Her er der meget tid og arbejdskraft at spare.

 

 • Automatisering af dokumenter
  Visse standarddokumenter kan med fordel automatiseres, så der ikke hver gang skal udarbejdes et nyt dokument. Der kan ved automatisering indbygges flere variationsmuligheder i forhold til, hvad dokumentet skal indeholde ud fra givne forudsætninger, således at standarddokumentet skræddersys den enkelte kundes behov. Den teknologi bruges også på flere og flere mediearbejdspladser, hvor simple artikler kan genereres af artikelrobotter.

 

 • Overholdelse af regler og retningslinjer
  Digitalisering er en stor hjælp, når det gælder en virksomheds compliance - overholdelse af regler og retningslinjer. Det er for eksempel blevet meget vigtigt i forhold til GDPR-reglerne (reglerne omkring opbevaring af personfølsomme oplysninger). Men det er også vigtigt i forhold til for eksempel regler om hvidvask, konkurrenceregler og eventuelle handelsrestriktioner.

  Hvis alle regler og handlinger er registreret digitalt, er det langt nemmere og hurtigere at danne sig et overblik over, om regler overholdes, og virksomhederne kan ved udarbejdelse af nye kontrakter sikre, at disse screenes for bestemmelser, som ville være ugyldige eller ulovlige i forhold til gældende lov.
Indlæg af
Tine Seehausen

Tine Seehausen

Partner, advokat (L), Cand.merc.aud, LLM in VAT and indirect tax Læs mere