Det første danske bevægelsesmærke er registreret, Focus Advokater

Det første danske bevægelsesmærke er registreret

Nyt fra Focus Advokater P/S, den 1.7.2019

Det første danske bevægelsesmærke er registreret

Dansk Råd for Genoplivning har som de første i Danmark fået registreret et bevægelsesmærke. Med den nye varemærkelov, som trådte i kraft den 1.1.2019, er det nu muligt at få registreret mere utraditionelle varemærker. Tidligere var det ellers et krav, at varemærket skulle kunne gengives grafisk, men den nye varemærkelov har med en mere digital tilgang åbnet for nye utraditionelle varemærker bl.a. bevægelsesmærker.

Du kan læse om den nye varemærke lov i Ny varemærkelov vedtaget.

 

Utraditionelle varemærker

Den nye varemærkelov har bl.a. resulteret i en registrering af MobilePays betalingslyd, som det første MP3-lydmærke i Danmark. Nu har Dansk Råd for Genoplivning som de første i Danmark fået registreret en kort videosekvens. Du kan se videosekvensen her.

 

Du kan få registreret ti forskellige varemærketyper ved Patent- og Varemærkestyrelsen, herunder ordmærker, figurmærker, formmærker, positionsmærker, hologrammærker, mønstermærker, farvemærker, lydmærker, bevægelsesmærker og multimediemærker.

 

Beskyt dit varemærke

Ønsker du at sikre dine varemærker, er det en god idé at få dem varemærkeregistreret. Focus Advokaters IPR-team kan rådgive dig og din virksomhed til den rette varemærkestrategi, og dermed sikre at I står stærkere i en eventuel krænkelsessituation.

Focus Advokater har også specialister inden for IT-området, som har et indgående kendskab til både teknologien, juraen og samspillet mellem disse. Vi har stor erfaring med at hjælpe vores kunder med alt fra e-handel og hjemmesider til domænenavne, varemærkeloven mv.

 

Ønsker du en uforpligtende snak omkring virksomhedens varemærke(r), er du velkommen til at kontakte vores IPR-team.

 

Læs også: Mærsk har fået eneret på deres blå farve.

Indlæg af
Mette Norrild

Mette Norrild

Juridisk assistent, IPR-sagsbehandler - kontraktret Læs mere
Michael Clemmensen

Michael Clemmensen

Partner, advokat (H), certificeret voldgiftsdommer Læs mere