Forretningshemmeligheder

IPR

Hvad er en forretningshemmelighed?

Der er tre betingelser, der skal være opfyldt for, at der er tale om en forretningshemmelighed. Oplysningerne skal være hemmelige, have en handelsværdi og være underkastede rimelige hemmeligholdelsesforanstaltninger.

En forretningshemmelighed kan bestå af mange ting, f.eks. tekniske tegninger, produktionsmetoder, kundelister, markedsanalyser, virksomhedens økonomi, leverandørforhold mm.

 

Hvordan beskytter jeg mine forretningshemmeligheder?

Det er en god idé, at gennemgå din virksomheds interne forretningsgange og foranstaltninger og se på om disse tilstrækkelige og tidssvarende for at bevare forretningshemmeligheder. Det er også vigtigt, at din virksomhed får opdateret ansættelses- og samarbejdsaftaler, samt at virksomheden i disse aftaler har en systematisk tilgang til at beskytte deres forretningshemmeligheder. Samtidig kan det være relevant at benytte fortrolighedsaftaler, som er med til at beskytte virksomhedens tekniske tegninger, modeller, tilbud, mundtlige informationer mm.

 

Hvordan kan Focus Advokater hjælpe din virksomhed?

Focus Advokater kan rådgive dig og din virksomhed i beskyttelse af din virksomheds forretningshemmeligheder og dermed sikre at forretningshemmelighederne bliver beskyttet med fast hånd og eventuelle krænkelser bliver påtalt.

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale eller hvis du har konkrete spørgsmål.