Fradragsretten begrænses for passive investeringer

Nyt fra Focus Advokater P/S, den 22.12.2016

Det skal fremover ikke være muligt at fradrage underskud fra partnerselskaber og kommanditselskaber i lønindkomst eller indkomst fra anden virksomhed, hvis man kun er passiv deltager.

Det gælder allerede i dag, at underskud fra partnerselskaber og kommanditselskaber med mere end 10 deltagere, og hvor deltageren ikke deltager aktivt i driften, er kildeartsbegrænset. Det betyder, at underskuddet kun kan fradrages i overskud fra samme virksomhed og ikke i f.eks. lønindkomst.

Fremover skal begrænsningen også gælde for passive deltagere i partnerselskaber og kommanditselskaber med 10 deltagere eller mindre.

De deltagere, der deltager i virksomhedens drift i væsentligt omfang (dvs. ca. 50 timer pr. måned) skal fortsat kunne udnytte underskud fuldt ud. Det er således kun passive investeringer, der rammes af lovforslaget. Lovforslaget begrænser heller ikke fradragsretten for deltagere i interessentskaber.

Lovforslaget skal gælde for investeringer i projekter, der foretages fra og med lovforslagets fremsættelse den 14.12.2016. Lovforslaget er endnu ikke vedtaget.


Af: Advokat Heidi Bøgelund Hansen, den 22.12.2016.

Indlæg af