Persondata

Specialjura

Persondata i praksis

Beskyttelsen af persondata spiller en stadig stigende rolle i samfundet. Vi har i Danmark haft regler om beskyttelse af ”registrer” siden 1970’erne, og i år 2000 blev reglerne skærpet og beskyttelsen af personlige oplysninger blev ophøjet til en menneskeret i EU. Den væsentligste udvikling skete dog, da EU i april 2016 vedtog indførelse af en fælles EU-persondataforordning (GDRP), som træder i kraft i maj 2018. Med persondataforordningen bliver reglerne endnu engang skærpet, og det samme gør håndhævelsen og bødeniveauet.

Focus Advokater har et team af specialister, som har indgående kendskab til reglerne om persondata og erfaring i at omsætte dyb teoretisk viden om persondatareglerne til praktiske løsninger, som er anvendelige for den enkelte virksomhed. Vi har bl.a. hjulpet vores kunder med følgende opgaver:

  • Generel rådgivning om persondata-reglerne
  • Anmeldelser og klagesager hos Datatilsynet
  • Skræddersyet workshop med nøglemedarbejdere i virksomheden
  • Udarbejdelse og revision af databehandleraftaler
  • Udarbejdelse af privatlivspolitikker, samtykkeerklæringer m.v.
  • Undervisning af virksomhedens medarbejdere
  • Håndtering af persondata på koncernniveau
  • Særregler ved overførsel af data ud af EU
  • Regulering af persondata i IT-kontrakter
  • Udarbejdelse af compliance rapport inkl. konkrete anbefalinger til lovliggørelse.

 

Pakkeløsninger til virksomheder og institutioner

Focus Advokater har udviklet tre pakkeløsninger, som du kan læse mere om herunder. Løsningerne drager nytte af vores erfaringer fra tidligere projekter om persondataforordningen, men skræddersyes til den enkelte virksomheds behov. Mellem pakken og den fulde pakke er gennemprøvede og har fokus på at omsætte juridisk rådgivning til praktisk anvendelige løsninger. DIY pakken forventes klar til salg ultimo november 2017.

Vil du vide mere om vores pakkeløsninger, herunder priser og estimater m.v., er du velkommen til at kontakte advokat, Ph.D. Jesper Løffler Nielsen på telefon 63 14 45 11 eller på jln@focus-advokater.dk.

Jesper Løffler Nielsen

Advokat (L), Ph.D. Læs mere

 

 

Download pjecen her.

Vi tilbyder følgende pakkeløsninger:

  • DIY pakke
    Gør-det-selv-pakken er primært tiltænkt små og mellemstore virksomheder, som ønsker at lave compliance-arbejdet selv. Vi stiller vores vejledninger, skabeloner og unikke persondata-portal (FocusShare) til rådighed, og så kan der tilkøbes konkret rådgivning efter behov.

  • Mellem pakke
    Pakken er til virksomheder, som gerne vil have hjælp fra en specialist, men som samtidig ønsker at lave så meget som muligt selv via adgang til vores vejledninger, skabeloner og unikke persondata-portal (FocusShare).

  • Fuld pakke
    Pakken er til virksomheder, som ikke hidtil har haft fokus på persondatareglerne, og som ønsker, at vi tager ansvaret for implementering af den nye persondataforordning i virksomheden. Pakken giver tillige adgang til vores vejledninger, skabeloner og unikke persondata-portal (FocusShare).